• Dit zijn de genomineerden van de BuitenGewoon Filmwedstrijd Dit zijn de genomineerden van de BuitenGewoon Filmwedstrijd Dit zijn de genomineerden van de BuitenGewoon Filmwedstrijd

    Dit zijn de genomineerden van de BuitenGewoon Filmwedstrijd

 

ARNHEM – Eerder dit jaar startte BuitenGewoon de zoektocht naar de mooiste films over de Gelderse natuur. Na tientallen prachtige inzendingen, verdeeld over drie categorieën, maakt BuitenGewoon nu de kanshebbers bekend. Vanaf vandaag kan er gestemd worden op de genomineerden en bepaalt het publiek wie er met de prijzen vandoor gaat.

Indrukwekkende films en video’s over de paarse heide, wilde zwijnen, vossen, de vier seizoenen, allemaal passeerden ze de revue. Samen lieten ze de schoonheid en de veelzijdigheid van de Gelderse natuur zien. Na het bekijken van alle inzendingen heeft de jury nu haar keuzes gemaakt.

Stem mee
Bij de categorieën ‘Kort’ en ‘Lang’ heeft de jury het laatste woord. De 3 genomineerden in beide categorieën zijn vanaf vandaag bekend. De jury maakt tijdens de uitreiking bekend welke film wint.

In de categorie ‘Mobiel’ bepaalt het publiek van BuitenGewoon wie er met winst vandoor gaat. De jury heeft een selectie gemaakt van de 5 meest aangrijpende mobiele inzendingen. Nu is het woord aan het publiek. Een stem uitbrengen kan via buitengewoon.nl. Stemmen op de kanshebbers van de categorie ‘Mobiel’ kan tot 26 november om 12:00 uur ’s middags.

De uitreiking van de BuitenGewoon Filmwedstrijd vindt plaats tijdens een livestream op zaterdag 27 november vanuit het Focus Filmtheater in Arnhem. Om 17:20 is er op TV een speciale uitzending van BuitenGewoon rondom de filmwedstrijd. Houd buitengewoon.nl in de gaten voor de meest actuele informatie over de uitreiking.

De jury
De driekoppige jury van de wedstrijd bestaat uit filmmaker Luc Enting (WILD), meteoroloog en bioloog Margot Ribberink en natuurcameraman Dick Harrewijn (WILD, Silence of the tides). Samen gingen zij in conclaaf om te bepalen welke inzendingen de meeste indruk maakten.

Prijzen
Bij een wedstrijd horen natuurlijk ook prijzen. En wat wil je als filmmaker nog meer dan jouw eigen werk zien schitteren op het witte doek? De winnaar van de categorie ‘Lang’ ziet zijn of haar film dan ook opgenomen worden in de programmering van het Focus Filmtheater. In de categorie ‘Kort’ gaat de winnaar een dag mee in het veld met natuurfilmer Luc Enting, die je een uniek inkijkje geeft in het vak. De winnaar van de publieksprijs ziet zijn of haar werk sprankelen in verschillende exposities en voorstellingen die voor de filmwedstrijd op de planning staan.

De BuitenGewoon Filmwedstrijd is een samenwerking tussen Omroep Gelderland, Buitengewoon, Focus Filmtheater en de Provincie Gelderland.

  • Deel dit artikel
Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer